На сайта на министерството на финансите на САЩ, в което подробно

...
На сайта на министерството на финансите на САЩ, в което подробно
Коментари Харесай

САЩ налагат мащабни санкции на Русия, българската компания Таерио интернешънъл е сред санкционираните

На уеб страницата на министерството на финансите на Съединени американски щати, в което в детайли се показват глобите, се загатва и името на българската компания, която влиза в санкционния лист. Това е основаната в София компания " Таерио интернешънъл " (Taerio International), оповестява Българска телеграфна агенция.
Руски политици, банки и компании, свързани с основни браншове, само че също и министри, предприемачи и военни попадат в санкционния лист на Съединени американски щати против Русия. Вашингтон постанова глобите в съгласие със съдружниците си от Г-7, съобщи Франс прес.

Тридесетина физически лица и компании от европейски страни, като Швейцария, Италия, Германия, Малта и България също са глобени, тъй като са упрекнати, че са помогнали за заобикалянето на към този момент наложени наказания на Русия посредством доставка на военно съоръжение за нея. Техните активи в Съединени американски щати са замразени.
На уеб страницата на министерството на финансите на Съединени американски щати, в което в детайли се показват глобите, се загатва и името на българската компания, която влиза в санкционния лист. Това е основаната в София компания " Таерио интернешънъл " (Taerio International).
Държавният департамент на Съединени американски щати означи през днешния ден първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна, като разгласи наказания против повече от 50 висши съветски публични представители, в това число министри, десетки губернатори и районни ръководители, съобщи Ройтерс. Вашингтон постанова наказания и против редица други съветски публични представители и организации, а също визови ограничавания за 1219 съветски военнослужещи.

Сред глобените са висши сътрудници на президента на Русия Владимир Путин. Санкции са оповестени против заместник-председателя на съветското държавно управление Татяна Голикова, водещата телевизионна журналистка и пропагандист от главния канал на държавната телевизия " Россия-1 " Олга Скабеева, както и Олег Романенко, който бе назначен да управлява Запорожката атомна електроцентрала в Украйна като общоприет шеф на " Експлоатиращата организация на Запорожката АЕЦ " след завладяването ѝ от съветските войски.
Всички са обект на ограничавания по силата на изпълнителна заповед, която утвърждава " наказания предвид на избрани нездравословни непознати дейности " на съветското държавно управление, заяви американският Държавен департамент. Според глобите каквато и да било благосъстоятелност в Съединени американски щати на посочените в листата или благосъстоятелност, следена от тяхно име от американски жители се блокира.
Държавният департамент на Съединени американски щати вкарва наказания против ръководителите на десетки области в Русия, както и против девет съветски министри.
Под глобите попадат министърът на спорта Олег Матицин, министъра на културата Олга Любимова, министърът на цифровото развиване, известията и всеобщите връзки Максут Шадаев, министърът на естествените запаси и екологията Александър Козлов, министърът на науката и висшето обучение Валери Фалков, министърът на труда и обществената отбрана Антон Котяков, както и министърът по гражданската защита, изключителните обстановки и ликвидирането на следствията от стихийните бедствия Александър Куренков и министърът по развиването на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.
В санкционния лист наред с други имена са губернаторите на Архангелска област Александър Цибулски, и на Нижегородска Глеб Никитин, както и губернаторите на Хабаровския край Михаил Дегтярьов, на Приморския край Олег Кожемяко и на Краснодарския край Вениамин Кондратев.
Руският металургичен и миннодобивен бранш са измежду засегнатите от " най-значимите наказания до през днешния ден " на американското министерство на финансите, съобщи Асошиейтед прес.
Днешната стъпка на Съединени американски щати, координирана със съдружниците от Г-7, има за цел да накаже 250 лица и компании, блокира финансово банки, търговци на оръжие и софтуерни компании, свързани с производството на оръжия, като се насочва и към хипотетични избягващи глобите лица и компании от ОАЕ до Швейцария.
" Нашите наказания имат както краткосрочни, по този начин и дълготрайни последствия, което проличава и от напъните на Русия да попълни своите оръжейни ресурси и да възвърне изпадналата си в изолираност стопанска система ", сподели в изказване министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.
" Нашите дейности през днешния ден дружно с сътрудниците ни от Г-7 демонстрират, че ще застанем до Украйна до момента в който е нужна ", добави тя.
Йелън взе участие в срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки на най-големите стопански системи в света Г-20 в индийски град Бенгалуру тази седмица. Министърът на финансите на Съединени американски щати сподели тази заран на високопоставени публични представители от Русия, участващи в срещите там, че " продължаващата им работа за Кремъл ги прави съучастници с жестокостите на Путин ".
В днешния пакет от наказания са и десетина съветски финансови институции, в това число най-голямата недържавна социална банка, вносители на микроелектроника и производители на въглеродни нишки, основно значим материал за отбранителните системи.
В пакета са изброени повече от 30 души и компании, за които се допуска, че са свързани с съветските опити за отбягване на глобите. Сред тях са швейцарско-италианският предприемач Валтер Морети и неговите компании, и Нурмурад Курбанов, руско-туркменски оръжеен търговец, за който се допуска, че е представял в чужбина съветски и беларуски отбранителни компании, както и съветският предприемач Александър Удодов, някогашният зет на съветския министър председател Михаил Мишустин.
В санкционния лист на министерството на финансите на Съединени американски щати попадат влизащите в състава на съветската държавна корпорация " Росатом " три дъщерни предприятия, едно от които се намира в Чешката република, както и други съветски компании и научно-изследователски институти.
Американското финансово министерство вкарва наказания и във връзка с съветските Ланта-Банк, Металинвестбанк, Московската кредитна банка, МТС Банк, СДМ-Банк, Уралската банка за реорганизация и развиване, както и против съветските банки " Зенит ", " Левобережний ", " Приморие ", " Санкт-Петербург " и " Уралсиб ". Санкциите плануват ограничението на редица интервенции с тези финансови институции.
Министерството на търговията на Съединени американски щати вкарва експортни ограничавания във връзка с 76 съветски предприятия, заяви в изказване министерството. Сред предприятията и организациите в санкционния лист са фондът " Сколково ", Сколковският институт за просвета и технологии " Сколтех ", както и съветската федерална работа за военно-техническо съдействие, се споделя в изказването, представено от ТАСС.
Съединени американски щати ще наложат мито от 200% върху вноса на алуминий и алуминиеви производни артикули, които са създадени в Русия от 10 март 2023 година, заяви през днешния ден Белият дом, съобщи Ройтерс.
Агенцията добавя, че от 10 април 2023 година Съединени американски щати ще наложат и 200% мито на вноса на алуминий в Русия, съдържащи каквото и да било количество примитивен алуминий, разтопен или отлят.
Министерството на търговията на Съединени американски щати постанова и ограничения за надзор върху износа против Беларус, Иран и други страни при последните си стъпки по отношение на нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден известие във федералния указател.
ТАСС цитира изказване на американското министерство на търговията, което вкарва експортни ограничавания за Русия и Беларус, в това число в областта на деяние на разпоредбите за експортен надзор за съветските и белоруски промишлени браншове, както и наказания по отношение на първокласните артикули.
Над 30 страни, които съставляват повече от половината от международната стопанска система, към този момент са наложили невиждани наказания против стопанската система на Русия, трансформирайки я в най-силно глобената страна в света, отбелязва Асошиейтед прес.
Тези страни са наложили ценови тавани на съветския нефт и дизел, замразили са средства на Руската централна банка и са лимитирали нейния достъп до системата SWIFT, преобладаващата международна система за финансови разплащания.
Западът непосредствено е глобил към 2500 съветски компании, публични съветски държавни представители, олигарси и техните фамилии. Санкциите ги лишават от достъп до американските им банкови сметки и финансови пазари, предотвратяват опцията им да вършат бизнес с американски жители и да пътуват до Съединени американски щати, както и още доста повече.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
 
18 Яну 202340627 Sep 2022138005 Sep 2022177007 Апр 2022385625 Март 2022176801 Март 20222594КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202399607 Фев 2023165920 Фев 2023366418 Фев 20231186
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР